UniCont C1T Лепило за керамични плочки и гранитогрес | UniPro

UniCont C1T STANDARD

Лепило за керамични плочки и гранитогрес

  • Лепило клас С1T
  • За екстериорна и интериорна употреба
  • Лепене на плочки, гранитогрес, мозайки и др.
  • За плочки с размер до 50х50 см.
Опаковка  Дебелина на слой  Разходна норма  Откъде да купите
25 кг 5 мм 2,0-4,0 кг/м2

 

Описание на продукта

Търсите универсално циментово лепило за употреба на открито и закрито? UniCont C1T STANDARD е лепило на циментова основа от клас C1T, подходящо за лепене на керамични плочки, гранитогрес, фаянс, теракота, мозайки, газобетон и други. Можете да използвате циментовото лепило за различни строително-ремонтни дейности като подготовка/изравняване на основата, шпакловане и зидария. UniCont е обогатена фабрична смес с кварцов пясък с повишени критерии за механична якост, сцепление и здравина. Препоръчва се за лепене по тънкослойния метод върху широк спектър от повърхности. Универсалното лепило е водоустойчиво и мразоустойчиво.

Упътване за работа

Основата трябва да бъде суха, здрава, неронеща се, без замърсявания от масла и прах. Необходимата работна консистенция се получава при постепенно прибавяне на сухата смес към чиста вода с интензивно разбъркване с профилна бъркалка до получаване на хомогенна смес. Съотношението при смесване е приблизително 3:1 (суха смес:вода), според желаната консистенция. Разбърква се и се оставя в покой 10 – 15 мин., след което се разбърква отново.

Така получената смес е готова за работа. Не е необходимо предварително накисване на керамичните плочки. Нанася се на слой с дебелина до 5 мм с назъбена маламашка. Повърхностите се облепват до 15 – 20 мин. Готовият разтвор е годен за работа около 2 часа. Лепилото се втвърдява напълно след 24 часа.

Технически данни

Клас С1Т съгласно БДС EN 12004
Състав Портланд цимент, кварцов пясък, добавки
Съотношение на смесване 3:1 части суха смес:вода
Температура на работа От +5°C до +30°C
Време на употреба на готовия разтвор Около 2 часа

Документация

Декларация за експлоатационни показатели

Изтегли файла pdf, 429.8 KB

Информационен лист за безопасност

Изтегли файлаpdf, 1906.6 KB

Техническа карта

Изтегли файлаpdf, 497.5 KB