UniCont C2T Еластично водо- и мразоустойчиво лепило за плочки | UniPro

UniCont C2T FLEXO

Еластично водо- и мразоустойчиво лепило за плочки

  • Лепило клас С2T
  • За екстериорна и интериорна употреба
  • Лепене на керамични плочки, гранитогрес, камък и др.
  • Повишени показатели за начална якост
Опаковка  Дебелина на слой  Разходна норма  Откъде да купите
25 кг 10 мм 2,0-4,0 кг/м2

 

Описание на продукта

Ако се нуждаете от изключително здраво лепило за вътрешно и външно приложение, UniCont C2T FLEXO е перфектният избор за вас. Това е лепило на циментова основа, което намира приложение върху широк спектър от повърхности: за лепене на керамични плочки, гранитогрес, фаянс, мозайки, камък, газобетон, стиропор и други. Лепилото е от клас C2T, съдържа кварцов пясък и е с повишени показатели за начална якост, якост на сцепление след термично третиране и потапяне във вода. UniCont C2T FLEXO е водоустойчиво и мразоустойчиво лепило. Препоръчва се за еластично залепване по тънкослойния метод и нанасяне с назъбена маламашка.

Упътване за работа

Основата трябва да бъде суха, здрава, неронеща се, без замърсявания от масла и прах. Необходимата работна консистенция се получава при постепенно прибавяне на сухата смес към чиста вода с интензивно разбъркване с профилна бъркалка до получаване на хомогенна смес. Съотношението при смесване е приблизително 3:1 (суха смес:вода), според желаната консистенция. Разбърква се и се оставя в покой 10 – 15 мин., след което се разбърква отново.

Така получената смес е готова за работа. Не е необходимо предварително накисване на керамичните плочки. Нанася се на слой с дебелина до 10 мм с назъбена маламашка. Повърхностите се облепват до 15 – 20 мин. Готовият разтвор е годен за работа около 2 часа. Лепилото се втвърдява напълно след 24 часа.

Технически данни

Клас С2Т съгласно БДС EN 12004
Състав Портланд цимент, кварцов пясък, добавки
Съотношение на смесване 3:1 части суха смес:вода
Температура на работа От +5°C до +30°C
Време на употреба на готовия разтвор Около 2 часа

Документация

Декларация за експлоатационни показатели

Изтегли файла pdf, 394.6 KB

Информационен лист за безопасност

Изтегли файлаpdf, 1890.8 KB

Техническа карта

Изтегли файлаpdf, 526.9 KB