UniCont C2TE Еластично лепило за плочки с удължено отворено време | UniPro

UniCont C2TE EXTRA

Еластично лепило за плочки с удължено отворено време

  • Лепило клас С2TE
  • За екстериорна и интериорна употреба
  • Лепене на керамични плочи, фаянс, керамика и др.
  • Висока устойчивост на термични и статични натоварвания
Опаковка  Дебелина на слой  Разходна норма  Откъде да купите
25 кг 10 мм 2,0-5,0 кг/м2

 

Описание на продукта

UniCont C2TE EXTRA е еластично лепило за плочки с удължено работно време. Нашата суха лепилна смес на циментова основа с кварцов пясък е от клас C2ТЕ и се характеризира с висока якост на залепване и висока устойчивост на термични и статични натоварвания. UniCont C2TE EXTRA е високоефективно лепило за керамични плочки на циментова основа. Лепилната смес е подходяща за екстериорна употреба, интериорна употреба и влажни помещения. UniCont C2TE EXTRA от UniPro е идеалният избор, когато се нуждаете от лепило за полагане на керамични плочи върху подово отопление, фаянс, керамика, облицовъчен камък, мрамор и стъклокерамични плочи. За нанасянето му се използва лепене по тънкослойния метод за настилки с повишено натоварване.

Упътване за работа

Необходимата работна консистенция се постига след разбъркването с вода в чист съд (суха смес 1 кг:вода 0,20 – 0,25 л) с машинна бъркалка на бавни обороти до получаването на хомогенна смес. След около 5 – 10 мин. изчакване „узряване“ на сместа и повторно разбъркване, може да се започне с полагане на лепилото. Готовата за работа смес се нанася с назъбена маламашка. За постигане на максимална контактна повърхност се нанася лепило върху основата и гърба на плочката. За вътрешни помещения 65%, а за външни условия 90%.

Работната гъстота се запазва най-малко 3 часа при температура от +5°С до +25°С. Залепването може да се извърши при температура от +5°С до +25°С върху чиста, здрава и суха основа. Фугиране може да се извърши най-рано след 48 часа.

Технически данни

Клас С2ТE съгласно БДС EN 12004:2017
Състав Портланд цимент, кварцов пясък, добавки
Съотношение на смесване Суха смес 1 кг:вода 0,20 – 0,25 л
Температура на работа От +5°C до +30°C
Време на употреба на готовия разтвор Около 3 часа

Документация

Декларация за експлоатационни показатели

Изтегли файла pdf, 435.6 KB

Информационен лист за безопасност

Изтегли файлаpdf, 1894.5 KB

Техническа карта

Изтегли файлаpdf, 467.3 KB