UniFlo PV420 LEVEL Саморазливна замазка

UniFlo PV420 LEVEL

Саморазливна замазка

  • За вътрешно приложение
  • Подходяща при полагане на подово отопление
  • За изравняване и заглаждане на абсорбиращи основи
  • Висока механична якост и устойчивост на концентрирано натоварване

Опаковка Дебелина на слой Разходна норма Откъде да купите
25 кг 2-10 мм 1,5 кг/м2 (за 1 мм дебелина на слоя)

 

Описание на продукта

Саморазливна замазка UniFlo PV420 LEVEL, намира употреба при изравняване и заглаждане на абсорбиращи основи, преди полагане на подови настилки в интериорни помещения. Изключително подходяща е и при полагане на подово отопление. Продуктът представлява саморазливна полимер-модифицирана бързосвързваща подова замазка на циментова основа с кварцов пясък. Това гарантира висока механична якост и устойчивост на концентрирано натоварване.

Упътване за работа

Основата трябва да бъде здрава, суха, неронеща се без замърсявания от масла и прах. Преди полагане на саморазливната замазка е необходимо основата да е грундирана с грунд за абсорбиращи повърхности UniDeep UD420 или продукт с подобни свойства и характеристики. Необходимата работна консистенция се получава при постепенно прибавяне на сухата смес към чиста вода и интензивно разбъркване с профилна бъркалка до получаване на хомогенна смес. Количеството вода за една торба е приблизително 5,5 – 6,0 л.

Докато се излива, готовият разтвор се самоизравнява и самозаглажда. Препоръчва се използването на бодлива ролка (иглен валяк) за освобождаване от въздуха, както и маламашка за по-трудно достъпни места. Препоръчва се изливането на разтвора да става на ленти от 25 – 30 см. Пълната якост на продукта се достига след 5 до 7 дена.Може да се преминава върху замазката след около 12 часа, в зависимост от температурата и влажността на въздуха. Да се полага при температура между +15°С и +30°С. Да се пази от силно слънчево греене, силен вятър, дъжд и замръзване 48 часа след полагане. За повърхности по-големи от 400 м2 са необходими деформационни фуги.

Технически данни

Състав Смес от цимент беден на хром, пълнители и безопасни добавки
Съотношение на смесване Суха смес 1 торба (25 кг):вода 5,5 – 6,0 л
Температура на работа От +15°C до +30°C
Пълна якост От 5 до 7 дни

Документация

Декларация за експлоатационни показатели

Изтегли файла pdf, 357.6 KB

Техническа карта

Изтегли файлаpdf, 347.4 KB